Rrethinat e Tiranës dhe në përgjithësi të rajonit të qendrës së Shqipërisë, Durrës dhe Elbasan, kanë çmimin më të lartë të tokës bujqësore në Europë. Sipas të dhënave të Eurostat, çmimi mesatar i tokës në BE arriti në 63,000 mijë euro për një hektar (6.3 euro metri katror) në vitin 2017.

Edhe pse jemi në mars është rritur interesi për të investuar në bregdet. Agjencitë e pasurive të paluajtshme tregojnë se të huajt, kryesisht nga vendet nordike, po kërkojnë që të blejnë një shtëpi të dytë në bregdet.

Si kanë ndryshuar çmimet e dyqaneve në rrugët kryesore në raport me dyqanet në qendrat tregtare. Ja zonat ku gjetja e një ambienti për biznes është “mision i pamundur”

Tregu i pasurive të paluajtshme në Tiranë duket se është në periudhën më të mirë, krahas ofertës së lartë prej ndërtuesve brenda qendrës së Tiranës, qëndron e lartë kërkesa si për blerje, ashtu edhe për qira, gjë që është reflektuar me çmimin e shitjes në zona të caktuara të Tiranës.
Si shtrenjtimi i shtëpive në qendër po ul leverdinë nga qiraja.

Ndërtuesit presin që në qendër dhe brenda zonës së Unazës së Madhe çmimet do të jenë në rritje, teksa pohuan se në periferi pritet të ketë ulje. Ndërsa aktorët e agjencive të real estate parashikojnë stabilitet në çmime.

FaLang translation system by Faboba

 +355 4 4809606 +355 672053361

Rruga Sami Frasheri, Prane selise se LSI, zona Bllok, Tirane.

Email: tiranarealestate@gmail.com; Skype: tirana.real.estate