Taksa e ndërtesës në kryeqytet do vijë tek faturat e ujit, deri në 2021 do paguhet 4 herë më shumë

Bashkia Tiranë ka vendosur si agjent për mbledhjen e taksës së pasursë së paluajtshme Ndërmarrjen e Ujësjellës Kanalizime Tiranë. Brenda katër muajve të gjithë qytetarët duhet të shkojnë të bëjnë vetëdeklarimin e sipërfaqëve që kanë në pronësi apo përdorim, informacion që më pas do të verifikohet nga Ujësjellësi.

Banorët e lagjeve periferike të Tiranës urbane, kryesisht në zonën e Freskut, Tiranës së re në Kashar dhe në zonën e Selitës në Farkë i duhet sot të humbasin një ditë të tërë pune apo të udhëtojnë gjatë për të marrë një shërbim në zyrat e njësive Administrative.

Të huajt vijojnë të mbajnë në lëvizje tregun e pasurive të paluajtshme në bregdet. Sipas agjencive kryesore në vend, arsyeja kryesore mbeten çmimet e lira, ndërsa blerësit kryesorë janë nga vendet e rajonit, të cilat nuk kanë dalje në det.

tirana_real_estate_shitje_qira_okazione.jpg

Taksa e pronës sipas metodologjisë së re do të vazhdojë të mbetet në zbatim spontan nga ana e bashkive për aq kohë sa nuk do të ketë një sistem të dhënash të përfunduar. Qeveria ka pranuar në një dokument të fundit të saj lidhur me reformat ekonomike 2019-2021 se ka pasur një riorganizim në lidhje me aktivitetet e parashikuara të projektit për shkak edhe të asistencës së huaj që po jepet. Në objektivat e për tre vite pranohet se 2019-a do të ketë fokus tërësisht tek ndërtimi i sistemit, një proces që duket se nuk konsiderohet aq i thjeshtë për aq kohë sa është klasifikuar tek risqet potenciale.

Studentët italianë rrisin kërkesën për apartamente me qira në Tiranë; Agjencitë: Ka pak ofertë për qiradhënie, pritet rritje çmimesh.

Pak ofertë dhe shumë kërkesë. Shtatori shënon lëvizjen në segmentin e qiradhënies në tregun e pasurive të paluajtshme në kryeqytet. Flukset e studentëve, veçanërisht atyre të huaj, ushtrojnë presion në kërkesën për apartamente me qira në Tiranë. Sipas agjencive kryesore në vend, aktualisht, tregu i pasurive ka rritje të kërkesës për apartamente, ndërsa oferta është e ulët.

Çdo vit, në Shqipëri vijnë mesatarisht 200-300 studentë të huaj, kryesisht italianë, të cilët kërkojnë apartamente në zonat më të lakuara të Tiranës, thotë inxhiniere Xheni Jahja nga Tirana Real Estate.

 tirana_real_estate_imobiliare.jpg

FaLang translation system by Faboba

 +355 4 4809606 +355 672053361

Rruga Sami Frasheri, Prane selise se LSI, zona Bllok, Tirane.

Email: tiranarealestate@gmail.com; Skype: tirana.real.estate